Skip to main content

Tijdens de allereerste GBO ZORA Welzijnsbeurs in het UZA in Edegem was er tijd om te netwerken en bij te leren. GBO staat voor Geïntegreerd Breed Onthaal en behoort tot de Eerstelijnszone ZORA. Het is een samenwerkingsverband tussen het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), de Diensten Maatschappelijk Werk van de ziekenfondsen (DMW) en de OCMW ’s van Mortsel, Edegem, Kontich, Boechout, Hove, Lint en Borsbeek. Elk van deze diensten organiseert een brede onthaalfunctie, laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

De GBO ZORA welzijnsbeurs is een netwerkevenement voor Medewerkers Maatschappelijk Werk en Onthaal van de 3 partners en het UZA, en bij uitbreiding mogelijks toekomstige partners of geïnteresseerde organisaties of Maatschappelijk Medewerkers.

Dirk Van Noten van de Vlaamse Overheid: “Vanuit de Vlaamse overheid en VZW SAM ondersteunen we GBO, omdat er heel veel te leren valt van elkaar. Daarom doen we deze netwerkevents. Wij maken verbindingen tussen GBO’s, zodat er geen kennis van anderen verloren gaat. In de voormiddag hebben we samen gezeten om een actieplan op te stellen. Nu hebben we net een lezing gevolgd.”

Lore Custermans van OCMW Hove: “Netwerken en andere organisaties leren kennen is bijzonder fijn. Zo kan je ook van collega’s verschillende zaken bijleren.”

Ook onze fotograaf Jef Mampaey was aanwezig.

Advertentie

Leave a Reply