Skip to main content

Klas 4B van de Jan Frans Willemsschool in Boechout kreeg door #byebyegazon de kans om te videobellen met Dieter Coppens. Dieter is ambassadeur van deze campagne die particulieren, maar ook scholen en overheden, aanspoort om de gazon niet volledig af te maaien.

De insteek van de #byebyegazon-campagne is om meer ruimte te creëren voor insecten om te floreren. Doordat iedereen zo verzot is van een perfecte, kort gemaaide gazon, blijft er voor de insecten namelijk steeds minder plek over om zich te voeden op graslandplanten.

Maar liefst zeventien klassen van de Jan Frans Willemsschool wilden daar graag hun steentje aan bijdragen. In het kader van de actie ‘Klein maar fijn’ lieten ze elk op 1m² het gras groeien om een stukje gazon om te toveren in een paradijs voor onze ogen en een feestmaal voor de insecten.

Leerkracht van 4B, juf Ann Grieten, was een voortrekker van het project en is uiteraard heel trots op haar klasje en bij uitbreiding de hele school: “De kinderen zien in het echt wat het verschil is tussen een kaal, kort gemaaid gazon, waar geen enkele bij of vlinder interesse voor toont, en een stukje gras dat bewust langer wordt gehouden en waar gras en bloemetjes kunnen groeien. Dat stukje gras wordt een nectarparadijs voor bijen, vlinders en andere insecten. De zeventien biotoopjes vormen samen een groen netwerk in de tuin van de school.”

Advertentie

Leave a Reply