Skip to main content

Raymond De Bruyne is al heel zijn leven gefascineerd door taal. In ‘Op wandel met woorden’ bundelt de Mortselse auteur honderden van zijn gedichten. “Ik ga eerst op zoek naar een werktitel. Tijdens mijn wandelingen komt dan de inspiratie voor spaakwoorden waarmee ik verder aan de slag ga”, aldus Raymond.

Raymond stond altijd in het onderwijs als leerkracht lagere school en probeerde toen al zijn liefde voor taal over te brengen. De laatste 15 jaar schreef hij ook kinderboeken voor het goede doel, waar hij helaas mee is moeten stoppen. Daarom ging hij op zoek naar een volgend project.

Inspiratie in de natuur

Zo begon hij aan ‘Op wandel met woorden’, een bundeling van wel 100 gedichten waar Raymond het afgelopen jaar aan gewerkt heeft. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn 7 kleinkinderen en zijn vele wandelingen. “Wandelen is heel rustgevend waardoor het makkelijker is om inspiratie binnen te laten komen”, verklaart Raymond. “Het liefst wandel ik in de natuur zoals het Fort hier in Mortsel of op het strand wanneer ik aan zee ben.”

“Tijdens het wandelen komen verschillende trefwoorden me te binnen waarmee ik later aan de slag ga met mijn mijmeringen.” Het kan wel even duren alvorens Raymond tevreden is met het resultaat. “Op dat vlak ben ik een pietje precies”, lacht hij. “Alles wat ik neerpen, kan nog aangepast worden of zelfs volledig geschrapt, om later weer van nul te beginnen.”

Toegankelijkheid troef

Met zijn gedichtenbundel probeert Raymond zijn eigen passie voor taal door te geven aan de lezer. De toegankelijkheid van zijn werk is dus cruciaal.  “Poëzie is geen roman, triller, komedie … waardoor het minder snel aanspreekt. Maar hoe toegankelijker het is, hoe meer mensen er een liefde voor kunnen vinden”, geeft hij aan.

Momenteel heeft Raymond ook al een werktitel voor een nieuwe bundel: ‘Verwonderd blijven’. Want, zo sluit hij af: “Taal is iets waarmee je dagelijks in contact komt, daarom wil ik iets doen rond het verwonderd kunnen blijven over woorden.”

‘Op wandel met woorden’ is nu te koop via volgende link: https://www.shopmybooks.com/BE/en/book/raymond-de-bruyne-53/op-wandel-met-woorden

Advertentie

Leave a Reply