Skip to main content

In woonzorgcentrum Coralia in Waarloos is recent een mooie samenwerking van start gegaan. “Nadat we anderhalf jaar geleden de deuren openden voor de huisvesting van 76 bewoners, nam een zeer enthousiast medewerkersteam in hun spiksplinternieuwe keuken de uitdaging aan om naast de dagelijkse bereiding van de maaltijden voor Coralia ook nog te koken voor twee andere zorgvoorzieningen in de Antwerpse binnenstad”, vertelt Bert Schonenberg, directeur WZC Coralia enthousiast. Dagelijks pendelt er sindsdien een busje tussen de binnenstad van Antwerpen en Coralia in Waarloos.

Het WoonZorgCollectief telt tien woonzorgcentra, allen gelegen in de stad Antwerpen of in de rand. Nagenoeg al deze campussen voorzien in opvangmogelijkheden in een dagverzorgingscentrum, centrum voor kortverblijf, lokaal dienstencentrum, assistentiewoningen en het woonzorgcentrum. Twee van deze voorzieningen, Cocoon en Cavell, beschikken echter niet over een eigen keuken. Ze kregen tot voor kort warme maaltijden vanuit het nabij gelegen algemeen ziekenhuis AZ Monica.

Nu de keuken in Coralia in Waarloos volledig op de rails staat en optimaal functioneert, is het moment aangebroken om hun activiteiten uit te breiden. “Coralia voorziet nu ook het woonzorgcentrum Cocoon en de assistentiewoningen Cavell, beiden gelegen in de schaduw van het Harmoniepark, van gevarieerde warme middagmaaltijden en van alle benodigdheden voor de twee overige maaltijden”, zegt Bert Schonenberg, directeur WZC Coralia. In alle betrokken voorzieningen werden de nodige technische aanpassingen uitgevoerd, bijkomende elektrische toestellen voorzien en nieuwe medewerkers aangeworven en opgeleid.

Indien deze samenwerking succesvol blijft verlopen, zal Coralia eveneens de mogelijkheden bekijken om een kleinschalig seniorenrestaurant te openen in 2024. Senioren uit Waarloos zijn dan welkom voor een lekkere warme maaltijd en voor fijne sociale contacten. Er werd in oktober een bevraging gedaan bij Samana, Okra en assistentiewoningen ‘t Hof van Waerloos, waaruit bleek dat er nood is aan een seniorenrestaurant.

Advertentie

Leave a Reply