Skip to main content

In Woonzorgcentrum Coralia in Waarloos krijgen de zes woongroepen een nieuwe naam. Die zijn geïnspireerd op plaatsen en gebouwen uit de geschiedenis van het dorp. Voor de keuze van de nieuwe namen was er overleg tussen bewoners, de heemkundige kring en buurtbewoners. De historische namen roepen alvast mooie herinneringen op bij de bewoners. 

 In het WZC leven de bewoners in zes woongroepen. Die luisterden tot nu naar de technische benamingen van de bouwfirma zoals ‘den A0’. “Maar om een warme en huiselijke sfeer te bevorderen wilden we deze benamingen niet behouden”, zegt directeur Bert Schonenberg. 

 De polyvalente zaal krijgt de naam ‘Den Eendracht’, verwijzend naar het bekende café. De cafetaria wordt op zijn beurt omgedoopt tot ‘De Brouwerij’. De gang van de burelen zal voortaan ‘De Spoorweg’ heten. “Ik moest hier mijn vetorecht gebruiken want het eerste idee was ‘den hete kilometer’, verwijzend naar de bars met prostituees die vroeger langs de Grote Steenweg lagen”, lacht Schonenberg. 

 Fijne herinneringen voor de bewoners 

 De twee woonstraten op het gelijkvloers heten voortaan ‘Maalderij’ en ‘Melkerij’. Vooraan op de eerste verdieping vind je woonstraten ‘Ter Beke’ en ‘Hessepoel’, een beek waar bewoonster Maria (93) als kind in is gevallen. De bewoners achteraan op de eerste verdieping verblijven vanaf nu in ‘Eyckbos’ en ‘Hakkeltje’, namen van bossen. “Daar kon je als kind zorgeloos spelen”, herinnert Maria zich. De tussengang op de eerste verdieping noemt nu ‘de diepe route’, naar de huidige visput in Waarloos. 

 Samen met burgemeester Bart Seldeslachts knipten de bewoners het groengele lintje door, naar de kleuren van Waarloos. 

Advertentie

Leave a Reply