Skip to main content

Jonas Boets gevierd als verdienstelijke Hovenaar

Voor Jonas Boets was het (weer) een jaar om trots op te zijn. Hij trad met ‘Reünie’ in de voetsporen van misdaadauteur Pieter Aspe. Die prequel op de legendarische Vlaamse boekenreeks doet het goed en is ondertussen al aan zijn vierde druk toe. En dat is ook de gemeente Hove, waar hij nu een jaartje woont, niet ontgaan. Ze benoemden hem dan ook met een terechte trots tot verdienstelijke Hovenaar.

Tekst: Kobe Nuyens – Foto’s: Jonas Boets

“Als zelfstandig schrijver is het moeilijker om tot werknemer van de maand te worden benoemd”, grapt Jonas. “Of net makkelijker, want ik win de prijs bij de NV Jonas Boets elke maand.” Maar deze keer werd hij dus toch in de bloemetjes gezet, meer bepaald door de gemeente Hove. Ze benoemden hem tot verdienstelijke Hovenaar voor het verspreiden van leesplezier en omdat hij zowel kinderen als volwassen aanzet tot lezen. “Voor mij is dit gewoon wat ik doe, wat ik graag doe. Maar het is fijn dat dat als verdienste wordt gezien.”

Wil je meer weten over Jonas? Hij kwam afgelopen zomer langs bij ons voor een Zomerbabbel: https://zuidrand.aansteker.media/zomerbabbel-met-jonas-boets/

Voor wie geïnteresseerd in het boek ‘Reünie’, en wil lezen hoe het voelt voor Jonas om verder te bouwen op een legende als Pieter Aspe, kan je hier terecht:

https://zuidrand.aansteker.media/nieuw-leven-voor-aspe-door-hovenaar-jonas-boets-en-de-prequel-reunie/

Advertentie

Leave a Reply