Skip to main content

De 28-jarige Tim Küsters mag na een spetterende finaleweek het komende jaar de titel Mr Gay Europe dragen. Eind 2022 werd Tim eerste ereheer bij Mister Ook al woont hij al enkele jaren in Lint, Tim is van oorsprong Nederlander. Omdat Nederland geen eigen kandidaat had geselecteerd, mocht Tim toch naar de finale van Mr Gay Europe om zijn thuisland Nederland te vertegenwoordigen. En met succes! “Ik kan niet geloven wat er is gebeurd. Ik voel me zeer vereerd en gemotiveerd om deze titel waardig te dragen”, reageert Tim Küsters.

Na een week met verschillende uitdagingen en sociale bijeenkomsten in de Alnwick Garden and Castle in Groot-Brittannië vond de finale zelf tijdens het laatste weekend van augustus plaats in de Alnwick Garden in Newcastle.

Om Mr Gay Europe te winnen, moet je punten verzamelen in verschillende uitdagingen. Tim Küsters werd eerste in het persoonlijk interview, de projectuitdaging, het landelijk kostuum en de sportuitdaging. Verder werd hij ook derde in zowel de social media challenge, online stemmen als de geschreven toets.

Als vertegenwoordiger van de Tsjechische Republiek werd Kevin Appl Drábek tweede en David Allwood uit Groot-Brittannië werd derde.

“Bedankt aan alle finalisten. Zo trots om jullie mijn familie te noemen. We zullen hard blijven werken voor de LGBTQIA+ gemeenschap. Ik wil de organisaties van Mr Gay Belgium ook bedanken voor het geven van deze kans en altijd in mij te geloven. Uiteraard ook dankjewel aan mijn liefde en steun Tim Hendrickx om er altijd voor mij te zijn. En natuurlijk wil ik mijn maatje en mentale steun Maarten Truijen, Mr Gay Belgium 2022, bedanken voor alles, ik ben zo trots op jou en blij dat ik dit met jou kon doen”, is Tim Küsters zeer dankbaar.

Mentale gezondheid en eenzaamheid

Tim Küsters: “Ik zal deze titel dragen met Pride en zal dit platform gebruiken om bekendheid te vergroten, campagnes op te zetten en verandering proberen te brengen.”

Tim begint zijn werk meteen met een nieuw project. Dat is gericht op mentale gezondheid en eenzaamheid in de LGBTQ+ gemeenschap. Dit project werd gekozen door een groep finalisten als missie voor de nieuwe Mr Gay Europe. “Ik ga samen met de andere 8 finalisten me volledig inzetten om de awareness omtrent mentale gezondheid binnen de LGBTQIA+ te vergroten”, kijkt Tim Küsters vooruit naar het komende jaar.

Lees en bekijk hier vorige interviews van Aansteker Zuidrand met Tim Küsters:

Advertentie

Leave a Reply