Skip to main content

In het weekend van 6 en 7 mei stelden beeldende kunstenaars uit Vlaanderen en Brussel massaal hun deuren open voor het grote publiek. Ideaal om hun werk te tonen of voor bezoekers om ateliers te ontdekken. Ook in Edegem stelden Bart Boussemaere en Else Bogaert, de bedenkers achter het Manke Lies project, hun Eco design-lab JR-bot open. Het weekend werd op zondag afgesloten met een publieke voorstelling van de Edegemse reus de Kleine Man op het Gemeenteplein om 15 uur.

“Waste is what you have when you are out of imagination”, een slogan die tot de verbeelding blijft spreken en waar Bart en Else niet van afwijken binnen hun atelier. De focus ligt er op hergebruik en recyclage, iets wat ze ook graag overbrengen aan de vele kinderen die hier deelnemen aan de creatieve knutsel-, of ‘frutselkampen’. Door het verhaal van grondstoffen en het potentieel van afval te brengen, promoten ze een planeetvriendelijke attitude.

Tijdens Atelier in Beeld hebben Bart en Else een historische vertelling voorzien over Manke Lies, de nieuwe reus van Edegem. Zij wordt bijgestaan door een goede ziel genaamd, de Kleine Man, die haar gelofte moet helpen vervullen. Naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de Fietsersbond werd die Kleine Man op zondag 7 mei om 15u voor het eerst publiekelijk voorgesteld op het Gemeenteplein van Edegem. Het blijft wel een ‘sneak-peek’ aangezien dit nog niet de afgewerkte versie is.

Als je die afgewerkte versie als eerste wil aanschouwen, schrijf je best nu al 2 september op in je agenda! Dan worden Manke Lies en de Kleine Man officieel ingehuldigd, opnieuw op het Edegemse Gemeenteplein.

Lees in afwachting daarvan de vorige artikels over het Manke Lies project via de links hieronder en hou Aansteker in de gaten, want er zijn nog enkele leuke verhalen rond Manke Lies op komst!

Bedenkers / legende: https://zuidrand.aansteker.media/edegem-krijgt-binnenkort-reus-dankzij-manke-lies-en-de-kleine-man/

Breicafé: https://zuidrand.aansteker.media/breisters-van-breicafe-den-appel-worden-meter-edegemse-reuzin-manke-lies/

Foto’s: Bart Boussemaere

Advertentie

Leave a Reply